Extension by best poker site the nr. 1 poker site.

Honlap: XXI. Század Egészségéért Közhasznú Alapítvány

A XXI. Század Egészségéért Közhasznú Alapítvány, (továbbiakban: Alapítvány)

székhelye: 9081 Győrújbarát, Rákóczi u. 2.,

Adószáma: 18988417-1-08

Bankszámla száma: 17600035-00295581-00200004

Bírósági lajstromszáma: 51207,

Jogállása: Az alapítvány jogi személy. Az alapítvány határozatlan időre létesült nyílt közhasznú alapítvány.

  

Az alapítvány célja:

1., Egészségmegőrzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység.

2., Az egészségügyi szűrővizsgálatok támogatása, a betegségek megőrzése és korai felismerése céljából.

3., A háziorvosi és a fogászati rendelők részére orvosi műszerek beszerzése az egészségügyi ellátás színvonalának emelése céljából.

4., A szociálisan rászorulók helyett a vizitdíj megfizetése.

5., A szociálisan rászorulók részére gyógyszeradomány, élelmiszer-adomány, fűtés hozzájárulás.

6., Tehetséges gyermekek tanulmányainak, sportjának támogatása.

7., Óvodai, iskolai közösségek támogatása, egészségügyi oktatása.

8., Felnőttek és gyermekek részére megelőzési célból sportrendezvények szervezése, támogatása.

9., Családi napközi és gyermekmegőrző, játszóház létrehozása, üzemeltetése.

 

Örömmel értesítek minden támogatónkat, hogy az Alapítvány sikeresen beszerezte az Országos Mentőszolgálatnál is rendszeresített Lifepak 12 típusú hordozható EKG-defibrillátort. Az anyagi források természetesen behatárolták a készülék kiválasztását, ami használt ugyan, de megkímélt és felújításon esett át, az eladó garanciát is vállalt a készülékre. 

Röviden tájékoztatnám önöket, hogy mekkora örömet okozott kis egészségügyi csapatunknak a készülék érkezése. Keddi napon érkezett, 8:30 körül egy hatalmas doboz a rendelőbe. Szerencsére épp kevesen várakoztak, ellátásuk után úgy estünk neki a doboznak, mint Karácsonykor a gyerekek. Hatalmas mosoly volt mindenki arcán, amikor először megpillantottuk a csomagban mi lapul. MEGJÖTT végre! 

A bontás után, az összerakás és az üzembe helyezés volt hátra. Mind a négyen bontogattuk az alkatrészeket, tettük a helyére a kábeleket, akkumlátorokat. Bence kolléga jelentkezett, akire gyorsan minden műszer a testére került, és pillanatok alatt kiderült, hogy fizikai paraméterei teljesen jók, élettaniak. Szabó Gabriella doktornő, aki velem együtt mentős múlttal, a gép használatában nagy rutinnal rendelkezik, pillanatok alatt a defibrillátort is felhelyezte, ami azonnal üzemképes volt. 

Az üzembe helyezés után nyugalom lett úrrá rajtunk. Biztonságot és magabiztosságot ad az új készülék, amely értő kezekben életeket menthet meg. Remélem, hogy csak vastag fekete por lepi majd be, és soha nem kell használni, maradhat a díszként a helyén!

Majd négy év telt el, amikor egy ötlet, hogy legyen egy Alapítványunk megvalósult és sikerült az első tervünk. Egy ilyen nagyon drága eszközt nem tudtunk volna önök nélkül beszerezni, hiszen mindenki számára ismert az egészségügy látványos alulfinanszírozottsága. Köszönöm önöknek, nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki ezertől-, félmillió forinttal támogatott minket.

Természetesen itt nem állunk meg, ötletek vannak tucatnyival, és az önök egészségének megőrzésére, esetleges életveszély elhárítása nagyon fontos cél. Tehát amennyiben úgy érzik, szeretnének támogatni egy lelkes kis egészségügyi csapatot, ne habozzanak. Akár utalással, akár a rendelőben elérhető csekkel várjuk, és jóra fordítjuk. Köszönöm!

Győrújbarát, 2013. 05. 08.           Dr. Palla Roland - kuratórium elnöke.

 

Archív szöveg, 2013. 05. 06-tól már nem aktuális:

"Az alapítvány megalakulása (2009) óta egy mentős szintű defibrillátorra gyűjt. Ennek bolti ára 1.5 millió forint körül van. Jelenleg 1.3 millió forint van a bankszámlánkon. Kérem önöket, ha fontosnak érzik, hogy legyen a településünkön egy korszerű orvos kezében életet mentő készülék, segítsenek! Az orvosi rendelőben elérhető a "sárga csekk", vagy a fenti bankszámlára utalással, befizetéssel, vagy a kis Flattr ikon segítségével lehet támogatni minket. Köszönjük együttműködésüket!" 

Győrújbarát, 2011. 10. 24.            Dr. Palla Roland, a kuratórium elnöke.

PR design 2013. Joomla templates 2.5.