Extension by best poker site the nr. 1 poker site.

Főoldal

A Munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. Törvény elrendeli, hogy minden munkáltató foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást köteles biztosítani valamennyi munkavállalója számára. A törvény célja az, hogy minden munkavállaló biztonságosan végezhesse munkáját, ne balesetveszélyes, vagy egyéb okból egészségkárosító munkahelyen töltse a munkaidejét. Egy ilyen biztonságos környezet kialakítása minden munkáltatónak elemi érdeke, hiszen egy esetleges egészségkárosodást a bíróság gond nélkül a munkáltatóra terheli, és egy jelentős járadékot, illetve kártérítést ítél meg! (Lásd: még a magyar állam is elveszítette a munkaügyi kártérítési pert a mecseki bányászoknál fellépő tüdőfibrózis miatt, és kártérítést és életjáradékot köteles fizetni, mert a károsodás ok-okozati összefüggése egyértelmű, és megelőzhető lett volna, megfelelő foglalkozás-egészségügyi intézkedésekkel!)

 

A foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás szervezéséről és működéséről, az alkalmazottak kategóriák szerinti besorolásáról a 89/1995 (VII. 14) sz. kormányrendelet intézkedik. Előírja, hogy a munkáltatók munkavállalóik számára kötelesek foglalkozás-egészségügyi ellátást biztosítani, a jogszabályban leírtak szerint. Tehát minden munkaviszonyban (nem alvállalkozóként) foglalkoztatott dolgozó, vagyis mindenki, aki bért (fizetést) kap az adminisztratív dolgozóktól a nehéz fizikai munkát végzőkig a rendelet hatálya alá esik, a dolgozói létszámtól függetlenül.

 

A munkáltató és a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást végző vállalkozás közötti szerződés meglétét, annak betartását az OMMF és a helyi ÁNTSZ ellenőrei felügyelik, hiányosság vagy szabálytalanság esetén 50.000-500.000 forint büntetést róhatnak ki.

 

Az 50/1999. (XI. 3.) EüM rendelet előírása pedig a képernyő (számítógép) előtt végzett munkával foglalkozik, mely kötelező szemészeti vizsgálatot ír elő a számítógéppel dolgozó munkavállalóknak. A jogszabályok teljes szövege letölthető:

 

JOGSZABÁLYKERESŐ segítségével tájékozódhat a törvények aktuális állapotáról.

A munkavédelem jogszabályait pedig itt találja. Mint látható nem kevés dolognak kell megfelelni, ezért gondolják át alaposan, mérlegelve a büntetés nagyságát, hogy kivel kötnek szerződés. Több éves tapasztalataink a néhány főstől a több száz dolgozós vállalatig megfelelő garancia!PR design 2013. Joomla templates 2.5.